- "רישומי כתב" , מוזאון וילפריד ישראל, הזורע
- מפגש עם אוצרי הביאנלה ה-31 בסן-פאולו, ברזיל בחולון
- יום עיון: "אוצרות", מפגש 3 בחיפה
- מרסל ון-איידן, "הזמנתו של דיזנגוף" בת״א
- "קריעה", אסף אורן בחיפה
- תערוכות חדשות במוזיאון פתח-תקווה לאמנות
- "בשיא הפריחה", תערוכה קבוצתית ברעננה
- "דיוקן", תערוכת נושא קבוצתית של אמני פתח-תקווה
- פינצטה מקיימת מפגש ייחודי בירושלים
"רישומי כתב" , מוזאון וילפריד ישראל, הזורע
נעילה: 15.3.14
אוצרת: שיר מלר-ימגוצ'י
ביום שישי, 21.2.14, בשעה 11:00, יתקיים שיח גלריה אחרון בתערוכה "רישומי כתב", בהשתתפות האמניות תרצה אולמן ואורנה מילוא, והאוצרת שיר מלר-ימגוצ'י
הכתב נולד מהציור במזרח הקרוב לפני כ-5000 שנה אך המפגש בין השפה החזותית והמילולית מרתק את האמנות גם כיום. זוהי נקודת המוצא של התערוכה הקבוצתית "רישומי כתב" המבקשת להתחקות אחר קו התפר שבין כתב לציור לצד מוצגים מהמזרח הקרוב והרחוק. שמונה עשר אמנים ישראליים עוסקים בהיבט החזותי של הכתב: החל מכתב סימנים, דרך פיתוח כתב מומצא-אישי ועד לכתב המשמר זיכרון וזהות.
התערוכה ממשיכה את הקו הייחודי של מוזיאון וילפריד לאמנות המזרח, המציג נושאי חתך המשותפים לתרבויות המזרח הרחוק והקרוב ובוחן כיצד הם מהדהדים באמנות ישראלית עכשווית.
משתתפים: אברהם אופק, משה קסטל, נורית דוד, נונה אורבך, קזואו אישי, אניסה אשקר, יעל בלבן, אסף סטי, אבישי אייל, בל שפיר, מרב דביש בן-משה, אביבית בלס ברנס, אורנה מילוא, תרצה אולמן, חדוה הרכבי, הדסה גולדויכט, נפתלי גולומב ודניאל בן-חור.
מפגש עם אוצרי הביאנלה ה-31 בסן-פאולו, ברזיל
המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית בחולון
משתתפים: גלית אילת, צ'רלס אשה ואורן שגיב
חמישי, 14 בפברואר 2014, ב-20:00
המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית בחולון מקיים מפגש מיוחד עם אוצרי הביאנלה ה-31 בסן-פאולו שבברזיל: גלית אילת, צ'רלס אשה ואורן שגיב. נושא הביאנלה, "איך לדבר על דברים שאינם קיימים?", מבקש להציב את כוחה של האמנות במרכז האירוע. אוצרי הביאנלה ידונו בטענתם כי אמנות יכולה להביא למפגשים עם חוויות ורגשות שאינם נוכחים בהיבטים אחרים של החיים האנושיים. כמו כן ישוחחו השלושה על תהליך הפיתוח של האירוע, שיטות העבודה שלהם וכן יציגו כמה פרויקטים עתידיים.
לפרטים נוספים: גלית, 03-6244600, 054-7950386.
הכניסה חופשית
יום עיון: "אוצרות", מפגש 3
גלריה גרנד ART, חיפה
שני, 24 בפברואר 2014, ב-16:30–19:45
בהשתתפות מורי אמנויות העיצוב של מינהל המדע במשרד החינוך, בשיתוף עם עינת קריצ'מן, מפמ"ר אמנויות העיצוב, מינהל מדע וטכנולוגיה, והמגמה לאמנות פלאסטית, חטיבה עליונה, בית-הספר רעות לאמנויות, חיפה.שירלי משולם, אוצרת הגלריה, תשוחח על "חלל לאמנות עכשווית בקניון"; מירית כהן-כספי, אמנית ורכזת מגמת אמנות פלסטית, תשוחח "על התערוכה חדר עבודה+"; אילת הרצוולף, רכזת מגמת אמנויות העיצוב, תיכון בגין, ראש העין, תשוחח על "אוצרות במרחב בית-ספרי". כמו כן ייערך ביקור בתערוכה "חדר עבודה+ ".
גרנד ART, גרנד קניון, קומה 3, רח' שמחה גולן 54, חיפה.
הכניסה דרך מנהרות הכרמל ויציאה ראשונה ימינה לנווה-שאנן, לחניון הגרנד קניון. הגלריה פתוחה בימים ראשון עד חמישי, בשעות 10:00–22:00 ו-09:30–14:30, ובמוצ"ש, חצי שעה מצאת השבת עד 22:30.
מרסל ון-איידן, "הזמנתו של דיזנגוף"
מוזיאון תל-אביב לאמנות, הגלריה לרישום והדפס
פתיחה: חמישי, 20 בפברואר 2014, ב-20:00
מפגש עם האמן: שלישי, 18 בפברואר 2014, ב-19:30
אוצרת: אירית הדר
סדרות הרישומים של מרסל ון-איידן (נולד ב-1965 בהאג, הולנד, חי ועובד בציריך, שווייץ) מבוססות על מסמכים ועל חומרים ויזואליים מהזמן שלפני לידתו ושוזרות נארטיבים היסטוריים ובדיוניים לעלילה ברוח הפילם-נואר. בתערוכה מוצגות שלוש סדרות: "הזמנתו של דיזנגוף" והמלון על שני חלקיו, "המבואה" ו"החדר". במרכז הסדרות ניצבת דמותו הבדויה של הארכיאולוג-המרגל אוסוולד סולמן, שעלילותיו הבדיוניות נשזרות באירועי מציאות ויוצרות רצף המאחד עבר שנידון להיות חלקי וחסר. הסדרה נוצרה במיוחד לתערוכה ומתייחסת לייסודו של מוזיאון תל-אביב לאמנות ולפעילותם המגוונת של מיטיביו בשנים 1930–1934.
"קריעה", אסף אורן
הגלריה על-שם מורל דרפלר במרכז האקדמי ויצו חיפה
פתיחה: 24 בפברואר 2014, ב-19:00
אוצר: ראובן קופרמן
אסף אורן, בוגר המחלקה לצילום בוויצו חיפה, פורש דימויים מסוגים שונים, כמעין עדויות לאירועים שהתרחשו לאורך 13 שנים, שתחילתן במאבק עיקש, המתערער עם הזמן החולף ומתפתח לתהליכים של פרידה, אובדן ואבל. אורן יוצר בתחומי צילום הסטילס והווידיאו-ארט ולאחרונה גם בכתיבת טקסטים ובמיצבים, בצילום ארכיטקטורה ובהוראת הצילום. הציג בתערוכות בארץ ובעולם. זה כשנתיים מתגורר עם משפחתו בברלין, ושם לומד לתואר שני באוניברסיטה לאמנות של ברלין (UdK).
נעילה: 16 במרץ 2014
רח' הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה. לפרטים: 04/8562540. שעות פתיחה: ראשון עד חמישי, 10:00–18:00.
תערוכות חדשות במוזיאון פתח-תקווה לאמנות
מיכאל גיטלין, 16 עבודות. גיטלין, הפועל בזירה הבינלאומית זה כמה עשורים, מציג עבודות משנות ה-70 ואילך, שכמה מהן מוצגות לראשונה בישראל ואחרות יוּצרו מחדש. התערוכה נעה בין עבר להווה ובין רישום לפיסול.
מידה כנגד מידה. אמנים ישראלים יוצרים במסגרת השפה המינימליסטית, תוך שימוש בסוגי מדיה מגוונים המניבים פרשנות חומרית וצורנית עכשווית. עם יעל אפרתי, מיכל בראור, ז'וזף דדון, יהונתן דובק, אמיר יציב, מארק יאשאייב, מתן מיטווך, נעמה ערד, בוקי שוורץ, אסף שחם.
נשכחות: אסתר זמצקי, חנה טברסקי, חגית לאלו. שלוש אמניות, שכל אחת בתחומה היתה ייחודית וחדשנית ביחס לתקופתה, על אף שפעלו בשולי מה שנחשב למרכז העשייה האמנותית בארץ.
שיח גלריה עם האמנים מיכל בראור, אסף שחם ויעל אפרתי בתערוכה "מידה כנגד מידה" ייערך ביום שבת, 22 בפברואר 2014, ב-12:00.
"בשיא הפריחה", תערוכה קבוצתית
גלריה על האגם, רעננה
אוצרת: רחל זיו
נעילה: 26 בפברואר 2014
תערוכת ציור, צילום ופיסול העוסקת בפריחה הפנימית האישית מול הפריחה בטבע. פריחה ופרחים מופיעים כמשל בסיפורי עמים, במיתוס ובפולקלור העממי. רגשות כמו זיכרון, עצב, אובדן, געגוע, פליאה, שמחה, תקווה – אל מול רגשות השאולים ממעגלי החיים: פריחה, הבשלה, קמילה, מוות, בריאה והתחדשות. התשוקה ליצור יש מאין היא החיבור הנצחי בין יצר ליצירה, המעלה את חדוות היצירה לדרגת אמנות.משתתפים: אילנה קרסניק, אמנון פתאל, גילה בן-פורת–בק, גלית ערמוני, גבי צור, רונית צובנר,שולי בריסקין, מיכל שמורק וסטודיו דלית מוסרי.
גלריית על האגם, דרך הפארק 10, רעננה. שעות פתיחה: ראשון עד חמישי, 16.00–20.00, שישי, 11.00–16.00, שבת, 11.00–20.00.
"דיוקן", תערוכת נושא קבוצתית של אמני פתח-תקווה
גלריית הציפור הכחולה, פתח-תקווה
אוצרת: שרה רז
על 45 האמנים הוטלה משימה ליצור דיוקן בפורמט ובגודל זהים. התערוכה פורשת את הלך הרוחות והטכניקות של האמנים שנענו לאתגר.
משתתפים: נאוה בביוף, מעין משה, עדינה מיתר, דבורה הראל, שרה אשרי, חסיה שימקו, דורון רז, מלכי אשר, בלה אייזנשטיין, מנה צבי, אבי שוורץ, שרה רז, צביה פוני, נילי ללום, חנה פלוט, רות ברק, רחל סולטניק, ישראל טיר, יהודית חיימוף, חדוה וינברג, רבקה גולבמן, יהודית ברגר, תמירה וינברג, חוה אלכסי, יעל כץ, ורד ליפשיץ, אסנת גפן, בליה שדר, בתיה כהן, לויתן טובה, ארנה וינר, סוזי בורשטיין
נעילה: 1 במרץ 2014.
גלריית הציפור הכחולה, רח' רוטשילד 75, פתח-תקווה. שעות פתיחה: שני עד חמישי, 17:00–19:00, שישי ושבת: 11:00–13:00.
פינצטה מקיימת מפגש ייחודי בירושלים
שלישי, 25 בפברואר 2014, 14:00
ביקור במוזיאון האסלאם, בתערוכה עטורת השבחים של האמנית נבט יצחק "אוריינט אקספרס", שאוצרת סאלי הפטל-נווה. שיחה עם האמנית והאוצרת על התערוכה שנוצרה במיוחד עבור המוזיאון ובהשראתו, כפרי מחקר מתמשך של האמנית באוספי המוזיאון. ביקור ב"ביאנלה הארצית החמישית לרישום" בבית האמנים בירושלים – פרויקט רב-משתתפים המציע מבט מורחב על הרישום ככלי או נושא שכל תחומי היצירה העכשווית מתגלמים בו.
איסוף מרח' פנקס 62 בתל-אביב, סיום ב-19:30. כרטיס: 150 שקל, כולל הסעה, דמי כניסה למוזיאון ומפגשים. להרשמה: pinzeta2013@gmail.com. לפרטים נוספים: פינצטה, יעל בראון, 050-5658194; קרן אלון, 054-4255579; פייסבוק, כאן.
***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?
צרו קשר: raverev@gmail.com | 03-6041114