רב ערב 30.10.24

"שנקנה ציור או מקרר?" / תערוכה מתוך אוסף האמנות של אילנה ואיתי זמרן | "מַחְזוֹרִי שחור לבן ורוד זהב" / איילת עמרני נבון | אירועים קרובים בסדנאות האמנים בתלפיות | התיבה — אחרי המבול

קוראות יקרות, קוראים יקרים,

אחרי החגים הגיע, אבל קשה להגיד שאנחנו חוזרים לשגרה. הכנסת פתחה השבוע את מושב החורף שלה במופע של חוסר מודעות עצמית משווע; שנת הלימודים האקדמית תפתח בשבוע הבא ונחזור ללמוד וללמד, אבל שום דבר לא מרגיש רגיל ובוודאי שלא נורמלי.

בתוך הניסיון להתבונן במציאות המוטרפת של חיינו פה ובאמנות שנובעת ממנה, התפרסמו אצלנו באחרונה שתי שיחות מרתקות עם אמנים צעירים: נעם גל בשיחה עם אסף אלקלעי על "כיכרות", עבודת הווידאו שאלקלעי מציג בתערוכת סיום שנת הרזידנסי של ארטפורט, ודורי בן אלון בשיחה עם דידי כליפה על סדרת הרישומים "חושן" שנרכשה לאוסף מוזיאון תל אביב.

בנימה אופטימית בכל זאת, התחלנו להעלות מאמרים מגיליון 06, שעסק בתערוכות שעיצבו את תולדות האמנות הישראלית, וכעת ניתן לקרוא באתר את מאמרה של בתיה דונר על "לחיות את החלום" שהוצגה ב1989 במוזיאון תל אביב לאמנות. אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדנו.

את כל גיליונות ערב רב ניתן להזמין כאן.



"שנקנה ציור או מקרר?"

תערוכה מתוך אוסף האמנות של אילנה ואיתי זמרן

הגלריה לאמנות במכללה על שם דוד ילין בירושלים
פתיחה: חמישי, 7.11.24 בשעה 19:30
נעילה: 21.1.25
אוצרת: נאוה ט. ברזני

לכבוד נישואיהם קיבלו אילנה ואיתי זמרן סכום כסף במתנה, והתלבטו בין רכישת מקרר לרכישת ציור של האמן דדי בן־שאול. אילנה פסקה שיש לקנות את עבודתו של בן־שאול. כך, הסיפור המיתולוגי־המשפחתי היה למאפיין של הערך התרבותי של ביתם הממשי והסמלי של בני הזוג. איתי זמרן (1938–2024) שניהל את המכללה על שם דוד ילין בשנים 1988–2003, היה איש חינוך פורץ דרך. אדם שמעורבות חינוכית חברתית־אנושית ורב תרבותית הייתה ערך יסוד בדרכו. הדרך ללימוד לפי זמרן הייתה הדיאלוג, ובימי כהונתו התעצבו אופייה הפלורליסטי וגישתה ההומניסטית של המכללה. הגלריה לאמנות היא אחד מהנתיבים הרבים שהקים וסלל זמרן מתוך השקפת עולמו, שלפיה מי שמתעתד להיות מורה בישראל חייב בידע תרבותי נרחב. בתערוכה "שנרכוש ציור או מקרר?" מוצגות עבודות מתוך אוסף האמנות של הזוג זמרן ובהן עבודותיהם של אברהם אופק, תמרה ריקמן, ליליאן קלאפיש, לאה גולדברג, דוד הנדלר, יאיר גרבוז, איוואן שוובל, יצחק ימין וכמובן עבודתו של בן־שאול, שזרעה ספק בדבר חשיבותו של מקרר.

אמנים: אברהם אופק, דדי בן־שאול, לאה גולדברג, יאיר גרבוז, דוד הנדלר, איתי זמרן, יצחק ימין, ליליאן קלאפיש, תמרה ריקמן, איוואן שוובל

שעות פתיחת הגלריה: בימים שני–רביעי בשעות 10:00–17:00, חמישי בשעות 10:00–17:00 | הכניסה חופשית

דדי בן שאול



"מַחְזוֹרִי שחור לבן ורוד זהב" / איילת עמרני נבון

גלריה מאיה

אוצר: אורי דרומר
שביל המרץ 2, קומה 2, תל אביב
פתיחה: חמישי, 31.10.24 בשעה 20:00
נעילה: שבת, 23.11.24

תערוכת היחיד "מַחְזוֹרִי שחור לבן ורוד זהב" של איילת עמרני נבון היא הצבה בחלל המשלבת ציורי שמן בגדלים שונים, אובייקטים פיסוליים וסאונד. לעבודות איכויות גופניות; הגוף הנשי הוא מרכז תנועה ומרכז בתנועה. את הציורים בונות תנועות מכחול מעוגלות, גליות וספירליות, בצבעי שחור לבן ורוד וזהוב.

הפסנתר והברבור הם מוטיבים חוזרים בעבודותיה של האמנית לאורך השנים; זכרונות ילדות והתבגרות מחזירים אותה לנסיעות החוזרות ונשנות בין ארצות הברית לישראל, בין פנסילבניה לכרם התימנים, בין הפסנתר, תחתיו מצאה פינת מסתור ומשחק בילדותה ובין תמימות ילדית ונשיות. מתוך התנועה הלוך ושוב בין תרבויות, שפות ותודעות, נוצר גוף העבודה העוסק בזהות הנשית כמרחב גוף־נפש, כמקור הנעשה למקום.

שעות פתיחת הגלריה: רביעי–חמישי בשעות 12:00–18:00, שישי–שבת בשעות 11:00–14:00

איילת עמרני נבון



אירועים קרובים בסדנאות האמנים בתלפיות

סדנאות האמנים, רחוב האומן 26 ירושלים

 

השקה ירושלמית לספר הביכורים של רות פוירשטיין, "ספר שכחה וגאולה"

רביעי, 6.11.24 בשעה 20:00נפגש לערב של שיחה, לימוד והקראה, בניסיון לפתוח צוהר לעולמו של הספר ולחזות במרחביו דרך גלי הקול. ההשקה היא אירוע הנעילה לתערוכת היחיד הראשונה של רות פוירשטיין, "חֲלוֹמָלֵאֱלֹהִים", המוצגת בסדנאות האמנים ירושלים.
לפרטים נוספים: https://www.artiststudiosjlm.org/ruth-feuerstein.html

רות פוירשטיין

"רצף חלקיו של השלם" / מיכל שמאע, תערוכת קיר אמן

פתיחה: שישי, 15.11.24 בשעה 12:00

אוצרות: לי היא שולוב

לפרטים נוספים: https://www.artiststudiosjlm.org/mihal-shema.html

מיכל שמעא, צילום: אמל מטר

מפגש ת(א)עשיה #127

שיר ויזל / "גאות ושפל – חשיבה אוקיאנית באוצרות עכשווית"
רביעי, 20.11.24, בשעה 20:00

המפגש ישודר גם בזום, לפרטים נוספים: https://www.artiststudiosjlm.org/shir-wiesel.html

שיר ויזל, צילום: קשת מגדל

מועדון הילדים.ות לאמנות בסדנאות האמנים

מרחב למפגש ויצירה לכל המשפחה
רביעי, 27.11.24 בשעות 16:30–18:30

פיסול באדמה בהשראת התערוכה "קפצה לה הארץ" של האמנית אניעם לאה דרעי

 הרשמה כאן: https://forms.gle/E1g7ffDxy7eqKhhT9



התיבה — אחרי המבול

 السفينة — بعد الطوفان
The Ark — Receding Waters

בית הנסן
פתיחה: חמישי, 14.11.24
נעילה: 13.12.24

סיפור המבול המקראי מצטרף לסיפורים מיתיים של תרבויות רבות ברחבי העולם שבמרכזם שיטפון אדיר שמוחק עולם קדום. אל מול האסון, האנושות ניצלת בזכות בנייתה של תיבה, שמתוכה נוצר לבסוף עולם חדש. סיפורי תיבה עוסקים אפוא בכיליון, אבל אולי בעיקר ביצירה; בפעולות עיצוב ומלאכה הנושאות באחריות האנושית לאסוף ולשמר; פעולה שמצילה וגם מפיחה תקווה.

מלאכת העיצוב, על סוגיה השונים, מציעה מנעד רחב של מיומנויות להתמודדות ותגובה בזמן אמת, לפתרון בעיות מורכבות, להצלת חיים. בכל עת, ובפרט בעתות משבר, עבודת העיצוב נוגעת לא רק בתוצרים יישומיים, אלא ביצירה של נקודות מבט חדשות, תיווך ושימור של ידע תרבותי ורוחני. בעיצומו של מבול, שבוע העיצוב ירושלים 2024 הפנה את מבטו אל עבר האופק.

המעצבים המשתתפים התרכזו בעשייה ומעשי יצירה הנוגעים ביסודות שאיתם נרצה לבנות את העתיד, עת יִיבשו המים. מוצגת לפניכם אסופת עבודות נבחרות מתוך התערוכות השונות, כמזכרת משבוע העיצוב שחלף.

אוצרות ראשיות: דנה בן שלום, סוניה אוליטסקי

שעות פתיחת הגלריה: שני-חמישי בשעות 18:00-10:00, שישי בשעות 14:00-10:00, שבת בשעות 16:00-10:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *