שלוש תערוכות חדשות בבית בנימיני
בית בנימיני המרכז לקרמיקה עכשווית, העמל 17, תל אביב
פתיחה: 2.3.23 בשעה 19:00
נעילה: 29.4.23 בשעה 14:00
שעות פתיחה: שני–חמישי בשעות 11:00–19:00, ראשון ושישי בשעות 10:00–14:00, שבת בשעות 11:00–14:00
"חדר משחקים" / רועי מעין, ארז מעין
אוצר: ליאב מזרחי
התערוכה החדשה של האמנים והאחים רועי מעין וארז מעין, "חדר משחקים", היא הזמנה למשחק משותף ויצירת זיכרון ביוגרפי, המערבב בין זיכרון הילדות של היוצרים ובין זיכרונות הקהל המשתתף. זו תערוכה שיש בה הזמנה לפעילות ובתוכה מערכות יחסים שנשברות ונבנות מחדש. במהלך התערוכה, הקהל מוזמן – בהרשמה מראש – לשחק במשחקי ילדות אשר עברו טרנספורמציה חומרית: מן החומר המקורי של המשחק לחומר יצוק ונוקשה.
"Changing Room" / אגי יואלי, דנה יואלי
אוצר: אבי לובין
בתערוכה"Changing Room" ניצבות זו לצד זו עבודותיהן הקרמיות של אגי יואלי ודנה יואלי, סבתא ונכדה, בסביבה שנראית במידה רבה כמו מודל מוגדל. שילוב העבודות של שתי האמניות ואופן ההצבה מייצרים סינתזה בין סביבה פיסולית־קרמית, תפאורה למחזה, מוזיאון היסטורי ואתר הריסות ארכיאולוגי. אף שבשנים האחרונות החלה דנה לעסוק בעבודה קרמית, תחום שבו התמחתה סבתה אגי, זו הפעם הראשונה שהיא בוחנת את הקשר וההשפעה של סבתה על הפרקטיקה שלה.
Kinky | דינה כהנא גלר, רוני פקר
אוצרות : רעות רבוח ושלי שביט
התערוכה "קינקי" בוחנת את המונח דרך שני מיצבים של האמניות דינה כהנא גלר ורוני פקר. "קינקי" מתייחס לרוב לתשוקה בעלת אופי חריג או מוזר. כחלק מגוף העבודה יצרו האמניות סביבה עבור האובייקטים המוצגים: חציצה במקרה של פקר, ומצע הגנה אצל גלר. רובד זה מעמיק את ההיבט הרגשי הקושר בין האמן לעבודתו והמעבר להצגתו הפומבית, ונוצר מתח בין הצצה לביישנות.
"סיפורה של קרמיקה" / כנס
מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב
חמישי, 16.3.23
הכנס יציג לראשונה בישראל מחקרים ושיתופי פעולה עדכניים שיעלו על נס את מפעלי הקרמיקה שהיו ואינם עוד. בין המרצים ומשתתפי הפאנלים ניתן למצוא אנשים מתחומי המחקר האקדמי, אופנה, אמנות, אספנות, מסחר וחוקרים עצמאיים.
את הכנס תפתח הגב' מיכל הרצוג, רעייתו של נשיא המדינה, ולאחריה קובי קלייטמן, שלומית באומן, איריס מורג, ד"ר רביד רובנר, סאני ורסנו ואורית זלינגר, יהל שפר, טליה טוקטלי, רונן לוין, איתן ג'ורג' הורוביץ, תמי טליסמן, יונתן לבני ומאיה ליברמן (נחלה־לי).
כלים שייצרה תעשיית הקרמיקה הישראלית פזורים בבתינו עד היום, אם כפריטי איסוף ואם ככלים לשימוש יומיומי, וזה הזמן לחקור ולתעד את התעשייה שנכחדה למען הדורות הבאים, ולמען כל אותם אנשים שמחפשים מקורות השראה והשפעה, כפי שחיפשו אנשי החומר והרוח טרם קום המדינה ואחריה.
עיזרו לנו להעלות את הנושא לסדר היום והצטרפו לכנס.
מחיר כרטיס ביום הכנס 150 שקלים או 120 שקלים ברכישה מוקדמת. לרוכשים שני כרטיסים ומעלה תינתן הנחה: 110 ₪ לכל כרטיס.
פרטים נוספים בקבוצת הפייסבוק "סיפורה של קרמיקה" ובדוא"ל kubush1@gmail.com
"אהבה גאה" / קמפיין מימון המונים לספר צילום
הספר "אהבה גאה" הוא פרויקט שעליו עובד הצלם מיכאל ליאני בשלוש השנים האחרונות: פרויקט צילום ראשון מסוגו בארץ, המתעד אהבה להטב"קית מכל קצוות המדינה. בימים אלו ובשל המצב הפוליטי יש חשיבות גדולה לספר שמטרתו להראות צורות שונות של אהבה, להפיץ אהבה ואור ולהשפיע על דעת הקהל.
החודש השיק ליאני פרויקט מימון המונים לצורך הפקת הספר.
קול קורא: כנס ירושלים לאמנות #8 – הארכנו את הדדליין!
כנס ירושלים לאמנות נוסד ביוזמת פסטיבל ״מנופים״ וכתבי העת ״ערב רב״ ו״הרמה״, במטרה לחבר בין מוסדות להשכלה גבוהה ובין אמנים, אוצרים, מנהלים אמנותיים ואנשי מקצוע מעולם התרבות.
מערכת הכנס מזמינה חוקרות.ים, אוצרות.ים ויוצרות.ים להגיש הצעות להרצאות, סדנאות, פרזנטציות, הרצאות־פרפורמנס של אמניות.ים ומושבים (פאנלים) שלמים שיוצגו בכנס שיערך ב־26 באוקטובר 2023 בירושלים.
ניתן להגיש הצעות לדיונים בסוגיות עדכניות הקשורות לאמנות חזותית בכלל, ולאמנות בת זמננו בפרט. כמו כן, לצד הצעות להרצאות ופרזנטציות ניתן להציע גם מושבים שלמים שיורכבו משלוש–ארבע הרצאות בנושא או זווית ספציפית וממוקדת.
על המעוניינות.ים להגיש:
הרצאות, סדנאות ופרזנטציות: תקצירים באורך 250 מילים
קורות חיים (ניתן לצרף דוגמאות להרצאות קודמות אם ישנן)
אם מדובר בהצעה לפאנל: כותרת הפאנל, דברי הסבר קצרים על נושא הפאנל, תקצירי שלוש–ארבע ההרצאות שיכללו בו וקו״ח של המרצות.ים
כתובת למשלוח ההצעות: jlmartconf@gmail.com
דד־ליין למשלוח הצעות: 26.3.23
תשובות יינתנו במהלך חודש יוני 2023
אוצרי ומנהלי הכנס: רינת אדלשטיין (״הרמה״), רונן אידלמן ויונתן אמיר (״ערב רב״)
הפקה: אלינה אלכסה אוסיפובה
ערב רב מודפס
לאחר הצלחת הגיליונות הראשונים משנת 2021, גיליונות 3 ו־4 של כתב העת ״ערב רב״ ראו אור בסתיו–חורף 2022. כל גיליון כולל מאה עמודים של מאמרים מקיפים ויצירות אמנות, ומשלב בין חומרי ארכיון ומאמרים חדשים שנכתבו במיוחד עבור מהדורת הדפוס ומתפרסמים לראשונה.
בין הכותבות.ים: בארי שוובסקי, חנה פרוינד־שרתוק, עלמה יצחקי, נעה מורדוך־סימונסון, קרן גולדברג, גליה יהב, רות מרקוס ורותי חינסקי־אמיתי, יונתן אמיר, יהושע סימון, סלבה גרינברג ורונן אידלמן.
אמניות.ים: מיכל בר־אור, ורד נסים, אסף גרובר, אדגר דגה, חביב קפצון, אריאלה שביד, רועי ויקטוריה חפץ, מיכל היימן, רעיה ברוקנטל, וכן פרויקט מיוחד של מערכת ערב רב בעזרת תוכנת הבינה המלאכותית DALL-E.
הגיליונות נמכרים במחירי עלות, וכל הזמנה מחזקת את האפשרות להמשיך את הפעילות גם בעתיד.
להזמנת הגיליונות במשלוח בדואר או באיסוף אישי:
https://www.erev-rav.com/print
ערב וידאו #3
המרכז לאמנות עכשווית CCA
ערב הווידאו ארט השלישי בסדרה יציג מקבץ עבודות אשר עוסקות בקשר (ואי־הקשר) בין סאונד ודימוי. היצירות, כולן מהעשור האחרון, מנסחות צורות של התייחסות לחיבור לכאורה מובן מאליו בין סאונד ודימוי באמנות וידאו. חלקן עושות זאת באמצעות הפרדה בין פס־הקול והדימוי הנע, והלבשה של קול או דימוי זר, ודרך כך בונות נרטיב חדש ביצירה (לקי ובן נר). אחרות מפנות את העין והאוזן של הצופה אל מאחורי הקלעים של תהליך היצירה, ומגלות שהיחסים בין סאונד ודימוי אינם מובנים מאליהם (קצנשטיין, מרקוביץ'), בחלקן ההתייחסות לחזרתיות של תבניות קול ותנועה כמנטרה טקסית (וילד, מרקוביץ, עוזיאל).
אמנים משתתפים:
גיא בן נר
אנה ויילד
שי־לי עוזיאל
מארק לקי (UK)
רועי מנחם מרקוביץ׳
אורי קצנשטיין
משך ההקרנה 50 דקות ובסופה יוקדש זמן קצר לשיחה עם חלק מהיוצרים
סבב הקרנה ראשון: 20:00 | סבב הקרנה שני: 21:00
כניסה: 20 שקלים
לפרטים נוספים: https://eventbuzz.co.il/lp/event/sweetransfer
תערוכת צילומים לציון שנה למלחמה באוקראינה
של ארגון Early Starters International
יום חמישי 02.03.23 בשעה 19:00 | מזא"ה 9, תל אביב
הצלמת יובל כהן אהרונוב ליוותה בשנה האחרונה את עשיית הארגון ארלי סטארטרס ותיעדה בצילום את המרחבים והמתרחש בהם, מתוך אמונה שזהו מדיום המאפשר לספר את הסיפור שמאחרי התמונות, ולהראות לעולם "מה באמת קורה".
פינוי: מציאות, פרפורמנס, פעולה, אמנות, אקטיביזם
Feel Beit, נעמי 4, ירושלים
יום חמישי 9.3.23 בשעה 20:00
בשיתוף ערב רב | שאלו שלום ירושלים | עיר עמים | 1:1 מרכז לאמנות ופוליטיקה | Free Jerusalem
מנחה: רונן אידלמן עורך-שותף מגזין אמנות ׳ערב-רב׳
משתתפים:
עומר קריגר אמן, יוצר הפעולה ׳פינוי׳
חנאן אבו-חוסיין אמנית פלסטית ואשת חינוך
שרה בנינגה אמנית ומרצה לתולדות האמנות בבצלאל ובאוניברסיטת תל אביב
׳פינוי׳, פעולת פרפורמנס רבת-משתתפים, או מחול דוקומנטרי, עוסקת בתופעה של פינוי אנשים מבתיהם על ידי כוחות המדינה וההון. דרך קומפוזיציה שכוללת תנועה, אדריכלות, וידאו, מוזיקה וסאונד ארכיוני מבוצעים רגעים של פינוי בקנה מידה של 1:1, ומוצגת הכוריאוגרפיה של הפינוי – הן מצד המתבצרים והן מצד הכוחות המפנים.
באירוע יוצגו קטעי וידאו מהפעולה שעלתה לראשונה בפסטיבל ישראל בספטמבר 2022, נדון במציאות הפינויים בירושלים ובארץ כולה, ודרכה במשבר הפוליטי העכשווי ובצורות שבהן יכולים לקחת בו חלק האמנות, אמניות ואמנים.
הפעולה חושפת מנגנוני ביצוע של פינוי, מציפה חוויות ודימויים קולקטיביים מפינויי עבר, ומבקשת להתכונן היטב לקראת הפינויים שיבואו, ולקראת עימותים אפשריים ודמיוניים בין אזרחים לכוחות הבטחון. המהלכים המוצגים חושפים את רגעי ההכנה, את הכלים ואת האמצעים של כל הצדדים – טכניקות וידע שיש ללמוד ולהכיר. הפעולה מאפשרת להכיר את מה שנעשה בשמנו על ידי הגופים המגלמים את החוק, לראות את הדרכים שבהן אפשר להיעשות לקבוצה מתנגדת, ולהתנסות בפוטנציאל העצום של התארגנות אנושית במרחב הציבורי, פוטנציאל שמאז הבחירות מתממש בישראל בדמות הפגנות ומחאות נגד ההפיכה המשפטית.
׳פינוי׳ הוצגה בבכורה בספטמבר 2022 בפסטיבל ישראל, ברחבה שבין תיאטרון ירושלים לבית הנשיא, ותעלה בברלין בחודש מאי 2023, בהפקה משותפת של CCPA – קולקטיב אוצרותי לאמנות ציבורית ותיאטרון מקסים גורקי.