ערב רב מודפס!
גיליונות ראשונים להזמנה
אחרי כמעט 12 שנות פעילות ברשת, מגזין האמנות המקוון ״ערב רב״ מתחיל להוציא גיליונות מודפסים. הגיליונות, שעתידים לצאת פעמיים בשנה, יפרסמו מסות ומאמרים מקיפים נבחרים על אמנות, בקנה מידה שמתאים יותר לדפוס מאשר לקריאה ממסך.
גיליונות 1 ו־2 של ״ערב רב״ רואים אור בסמיכות. בגיליון הראשון, שנקרא ״מסילת ישרים״, מופיעים מאמרים מארכיון האתר אשר חוזרים לאמנים וקבוצות אמנות אשר ביקשו תיקון למעשה האמנותי, לדרך הפעולה ולשדה שבו היא נוצרת. חלק מהמאמרים מציעים פרשנות חדשה לעבודותיהם של אמנים מוכרים, חלק נוסף עוסק בעבודתם של אמנים ואמניות היושבות על גבול הזרם המרכזי, כלולות בקאנון אך חורצות לו לשון, וחלק שלישי מאיר פעולות, קבוצות ותערוכות שנשכחו או נקברו בארכיונים, ומגלה את כוחן, חשיבותן וכישלונן המפואר.
בין האמניות.ים: פסח סלבוסקי, אורי קצנשטיין, אתי אברג׳יל, יגאל תומרקין, קבוצת המחול תמ"ר, קבוצת האמנות משקוף ויוצרי פנזינים אנונימיים.
הכותבים: אלברט סוויסה, חנה פרוינד־שרתוק, איתמר ב״ז, דנה שלו, נועה אברון ברק, יונתן אמיר ויגאל צלמונה.
בגיליון השני, שנקרא ״שיבת ציון״, מופיעים מאמרים מארכיון האתר שמציעים מבטים ופרשנויות חדשות על אמנות שנות ה־70 בישראל. עשור זה נחשב לעשור מכונן בתולדות האמנות המקומית, שהניב עושר של יצירה חדשה ומגוונת שעל בסיסה צמחה גם שרשרת פרשנית מפוארת. במאמרים בגיליון אנו שבים אל שתי התופעות – היצירה ופירושיה – ומנסחים צורות חדשות של התבוננות ודיון בעבודות ובמסגרות הדיון שנבנו סביבתן לאורך השנים.
בין האמניות.ים: יהושע נוישטיין, יוכבד וינפלד, אפרת נתן, יצחק דנצינגר, אביטל גבע ומשה גרשוני.
הכותבות.ים: דליה מנור, טלי תמיר, אירית סגולי, מרב ירושלמי ויונתן אמיר.
להזמנות בדואר או באיסוף עצמי (מירושלים ות״א)
קול קורא לפרויקט "החממה לאמנות מקום"
של מועצת מפעל הפיס לתרבות ומוזיאוני חיפה
מועצת מפעל הפיס לתרבות בשיתוף מוזיאוני חיפה ופרויקט "החממה לאמנות מקום", פרויקט קהילתי־אמנותי חיפאי של מוזיאוני חיפה, מזמינים אמנים להגיש מועמדות לתכניות חממה שבצדן מלגות ומענקים.
הפרויקט נולד במטרה לאפשר לאמנים ליצור במסגרת "עוטפת" מבחינה מקצועית, תקציבית וחברתית. חממת הפיס לאמנות מציעה לאמנים מסגרת ליצירת עבודה חדשה בליווי מקצועי ומענק כספי בסך של עד 40 אלף שקלים לאמן. בחממה ישתתפו 4־5 אמנים, היא תחל לפעול במהלך 2022 ותימשך שישה חודשים.
- ההצעות צריכות לעסוק בקשר שבין אמנות, חינוך וקהילה.
- התכנית מיועדת לאמנים מנוסים שהציגו תערוכת יחיד והשתתפו בלפחות ארבע תערוכות קבוצתיות בעבר.
מסלול נוסף של החממה מציע מלגות בסכום של עד 20 אלף שקלים לאמנים מתחומי אמנות שונים ושילובים שלהם: אמנות חזותית, שירה, מוזיקה, תיאטרון, קולנוע ועוד.
האמנים שייבחרו יזכו לתכנית אישית המותאמת להתפתחותם המקצועית: השתתפות בתכנית הכשרה ייחודית, מפגשי מנטורינג, ליווי אוצרותי והפקתי, מערך שיווקי ליצירתם ומלגת אמן.
פרטים נוספים באתר מוזיאון חיפה.
קול קורא לשבוע העיצוב ירושלים 2022!
23-30.6.22
בשנתו האחד עשר ובמהדורתו הבינלאומית השישית, שבוע העיצוב ירושלים, פרוייקט הדגל של בית הנסן ואירוע העיצוב המוביל בישראל, יתקיים בין התאריכים 23־30 ביוני 2022 בירושלים, בהשתתפות כ־200 מעצבים.ות מהארץ ומהעולם ויותר מ־40 אירועים, תערוכות, מיצבים ומיצגים.
בזמן שהאצה טכנולוגית, רעידות אדמה חברתיות ואי־וודאות אקולוגית הופכים את העתיד למעורפל ובלתי ניתן לחיזוי, הופך העבר לבלתי ניתן לשימור מאותן הסיבות בדיוק. בתווך, עומד עולם העיצוב על תפקידו הבסיסי כמהדהד ומשרת של רוח הזמן ותוהה על מקומו ותפקידו בסערה הרעיונית התמידית שבה חיינו מתנהלים. מתוך הדיון הנוקב בסוגיות אלה יעסוק השנה שבוע העיצוב בשאלת זמן ההווה ורישומו בשדה העיצוב.
מעצבים.ות, אוצרים.ות ויוצרים.ות מכלל הדיציפלינות מוזמנים.ות להגיש הצעות לעבודות קיימות או חדשות תחת התמה השנתית ותתי־הנושאים שבהם היא עוסקת. קנה המידה של העבודות גמיש – עבודות בודדות, פרויקטים רחבים, מיצבים, תערוכות, פרפורמנס, עבודות חוץ ועוד.
יכולים.ות להגיש בודדים או קבוצות. הגשות יתקבלו עד לתאריך 20.2.22
פרטים נוספים והגשה כאן: WWW.JDW.CO.IL
נטע וינר – בשיבה לעתיד
הוא יוצר מוזיקה, תיאטרון, מחול ומה שביניהם – זמר, כותב, נגן אקורדיון וחבר להקת ההיפ־הופ סיסטם עאלי. שיריו כתובים בעברית, אנגלית, יידיש וערבית, ועם הלהקה הוא מופיע גם ברוסית ואמהרית. במקביל ליצירה הוא פעיל חברתי, מדריך נוער, מורה לכתיבה, מנהל מעבדת פיס לתרבות בשכונת ג׳סי כהן בחולון ומאמן קונג פו.
קוראים לו נטע וינר והוא האורח שלנו בלשם שמיים – פודקאסט התרבות של בית הנסן ומגזין ערב רב.