ערב רב מודפס!
גיליונות ראשונים להזמנה
אחרי כמעט 12 שנות פעילות ברשת, מגזין האמנות המקוון ״ערב רב״ מתחיל להוציא גיליונות מודפסים. הגיליונות, שעתידים לצאת פעמיים בשנה, יפרסמו מסות ומאמרים מקיפים נבחרים על אמנות, בקנה מידה שמתאים יותר לדפוס מאשר לקריאה ממסך.
גיליונות 1 ו־2 של ״ערב רב״ רואים אור בסמיכות. בגיליון הראשון, שנקרא ״מסילת ישרים״, מופיעים מאמרים מארכיון האתר אשר חוזרים לאמנים וקבוצות אמנות אשר ביקשו תיקון למעשה האמנותי, לדרך הפעולה ולשדה שבו היא נוצרת. חלק מהמאמרים מציעים פרשנות חדשה לעבודותיהם של אמנים מוכרים, חלק נוסף עוסק בעבודתם של אמנים ואמניות היושבות על גבול הזרם המרכזי, כלולות בקאנון אך חורצות לו לשון, וחלק שלישי מאיר פעולות, קבוצות ותערוכות שנשכחו או נקברו בארכיונים, ומגלה את כוחן, חשיבותן וכישלונן המפואר.
בין האמניות.ים: פסח סלבוסקי, אורי קצנשטיין, אתי אברג׳יל, יגאל תומרקין, קבוצת המחול תמ"ר, קבוצת האמנות משקוף ויוצרי פנזינים אנונימיים.
הכותבים: אלברט סוויסה, חנה פרוינד־שרתוק, איתמר ב״ז, דנה שלו, נועה אברון ברק, יונתן אמיר ויגאל צלמונה.
בגיליון השני, שנקרא ״שיבת ציון״, מופיעים מאמרים מארכיון האתר שמציעים מבטים ופרשנויות חדשות על אמנות שנות ה־70 בישראל. עשור זה נחשב לעשור מכונן בתולדות האמנות המקומית, שהניב עושר של יצירה חדשה ומגוונת שעל בסיסה צמחה גם שרשרת פרשנית מפוארת. במאמרים בגיליון אנו שבים אל שתי התופעות – היצירה ופירושיה – ומנסחים צורות חדשות של התבוננות ודיון בעבודות ובמסגרות הדיון שנבנו סביבתן לאורך השנים.
בין האמניות.ים: יהושע נוישטיין, יוכבד וינפלד, אפרת נתן, יצחק דנצינגר, אביטל גבע ומשה גרשוני.
הכותבות.ים: דליה מנור, טלי תמיר, אירית סגולי, מרב ירושלמי ויונתן אמיר.
להזמנות בדואר או באיסוף עצמי (מירושלים ות״א)
"מִתְפָּרָה" / תערוכה קבוצתית
גלריה בצלאל לאמנות עכשווית, רחוב הרצל 119, תל אביב
פתיחה: חמישי, 13.1.22, בשעה 19:00
בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים מזמינה את הקהל הרחב לפתיחת תערוכה חדשה בגלריה בצלאל לאמנות עכשווית.
בדומה לתערוכה שחנכה את הגלריה, "נוּל מָתְנַיִם", גם התערוכה השנייה באשכול, "מִתְפָּרָה", עוסקת בטקסטיל מתוך נקודת מבט מקומית ופוליטית כאחד. דרך שימוש בכלים צילומיים ישירים ועקיפים, שנובעים ממגוון התערבויות אופטיות ודיגיטליות, האמניות.ים המשתתפות.ים בתערוכה מייצרות.ים דוגמאות והדפסים חזרתיים, הקשורים בהליך ייצור הדימוי.
עיקרון מנחה מרכזי בפעילות הגלריה מתבסס על התפיסה שלפיה הפעילות של יוצרות.ים אינה מנותקת מהעולם אלא תמיד מושפעת מן האקלים האינטלקטואלי, הערכי והתרבותי של הזמן והמקום. גישה זו מקבלת משנה תוקף במשכנה הייחודי של הגלריה, ברחוב הרצל 119, ששימש בעבר כמתפרה, כמו גם בתכנית התערוכות ובפעילות הנלווית אליהן.
מציגים.ות: עידית קופסקי, שיר רז, גיל מרקו שני, אתי שוורץ
אוצר: פרופ' דור גז, ראש התכנית לתואר שני באמנויות.
אירועים מיוחדים בקורס "שנות השמונים" בבית לאמנות ישראלית
הקורס "שנות השמונים: דור המפנה באמנות הישראלית" בהנחיית פרופ' יעל גילעת, ייפתח החודש (ינואר 22) בבית לאמנות ישראלית ויכלול 12 מפגשים שבמסגרתם יתקיימו אירועים מיוחדים, ימי עיון ומפגשי אמן במודל של למידה היברידית (כלל התכנים יועברו בזום, חלקם יהיו גם פרונטליים).
לצד גילעת ישתתפו: לארי אברמסון, אליה ואיל און, דרורה דומיני, איתמר לוי, מירי נשרי, אסד עזי, גדעון עפרת ואהרון שבתאי. ההשתתפות באירועים המיוחדים ללא עלות לתלמידי הקורס המלא.
"בדם לבי" / אירוע לציון 5 שנים למותו של משה גרשוני
שלישי, 1.2.22 בשעה 18:00
בהשתתפות פרופ' גילעת, ד"ר איתמר לוי על עבודתם של ביאנקה ומשה גרשוני, המשורר אהרון שבתאי יקריא שירים על גרשוני החבר, ד"ר גדעון עפרת לרגל הוצאת ספרו החדש על אודות הדפסים של גרשוני, הקרנת סרט קצר (סדרת Masters, מכללת אורנים).
בתאריך 31.1.22 יתקיים גם סיור בתערוכה הנפתחת לגרשוני בגלריה גבעון.
תערוכות אולם, או מה לא היה בתערוכות המוזיאליות, ולמה?
שלישי, 15.2.22
שיחה מיוחדת בין פרופ' יעל גילעת וד"ר גדעון עפרת.
"האישה של אלף הקולות" / יום עיון על יצירתה של רות דורית יעקבי
שישי, 4.3.22
בהשתתפות: פרופ’ יעל גילעת, ד”ר איה לוריא, ד”ר גדעון עפרת, הדס קידר ועוד.
האירוע יתקיים בשיתוף מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית.
"שני ציירים, שתי גישות" / מפגש עם האמנים לארי אברמסון ואסד עזי
שלישי, 8.3.22
האמנים אסד עזי ולארי אברמסון בשיחה על מפנה הציור בשנות השמונים. מפגש זה ישלים את הרצאתה של גילעת על אודות מפנה הציור בשנות השמונים.
לפרטים על סדרת ההרצאות המלאה והאירועים המיוחדים: https://bit.ly/3yFUfgI
נטע וינר – בשיבה לעתיד
הוא יוצר מוזיקה, תיאטרון, מחול ומה שביניהם – זמר, כותב, נגן אקורדיון וחבר להקת ההיפ־הופ סיסטם עאלי. שיריו כתובים בעברית, אנגלית, יידיש וערבית, ועם הלהקה הוא מופיע גם ברוסית ואמהרית. במקביל ליצירה הוא פעיל חברתי, מדריך נוער, מורה לכתיבה, מנהל מעבדת פיס לתרבות בשכונת ג׳סי כהן בחולון ומאמן קונג פו.
קוראים לו נטע וינר והוא האורח שלנו בלשם שמיים – פודקאסט התרבות של בית הנסן ומגזין ערב רב.
"עוסקתבטקסטילמתוךנקודתמבטמקומיתופוליטיתכאחדדרךשימושבכליםצילומייםישיריםועקיפיםשנובעיםממגווןהתערבויותאופטיותודיגיטליותהאמניותיםהמשתתפות.יםבתערוכהמייצרותיםדוגמאותוהדפסיםחזרתייםהקשוריםבהליךייצורהדימוימתבססעל התפיסהשלפיההפעילותשליוצרותיםאינהמנותקתמהעולם אלא תמידמושפעתמןהאקליםהאינטלקטואליהערכיוהתרבותי שלהזמןוהמקום. "
סני
| |