נציגת ישראל בביאנלה לאמנות בוונציה במאי 2019 תהיה האמנית איה בן-רון. את הפרויקט שתציג יאצור אבי לובין, מרצה במדרשה לאמנות והאוצר של גלריה המדרשה. השניים נבחרו על-ידי חמישה שופטים שמינה המדור לאמנות פלסטית במועצת התרבות הישראלית במשרד התרבות והספורט (בשיתוף משרד החוץ). הוועדה מורכבת מנציג המדור ומארבעה אמנים, אוצרים או אנשי אקדמיה מובילים בתחומם.
בן-רון, בעלת תואר שני מקולג' גולדסמית בלונדון, היא אמנית מולטידיסציפלינרית ומרצה באוניברסיטת חיפה ובמכללת הדסה. עבודתה כוללת פרויקטים תלויי מקום, מיצבים, עבודות וידיאו וסרטים דוקומנטריים שנעשו בשיתוף עם בתי-חולים ומוסדות רפואיים בארץ ובעולם. בן-רון זכתה בפרסים רבים (פרס עידוד היצירה של משרד התרבות ב-2016; פרס דיזינגוף ב-2011; פרס ישראכרט לאמן ישראלי של מוזיאון תל-אביב ב-2009; ופרס שרת התרבות ב-2008). בן-רון השתתפה בתערוכות קבוצתיות רבות במוזיאונים ובגלריות מובילים בארץ ובעולם. בין החללים והאירועים שבהם הציגה את עבודתה: מוזיאון ישראל, המבורגר בנהוף בברלין, המוזיאון לאמנות עכשווית בשנחאי, המוזיאון להיסטוריה רפואית בברלין, הביאנלה של בוסאן בדרום קוריאה, המוזיאון לאמנות מודרנית בוורשה, מרכז רפואי מקסימה ומוזיאון ואן-אבה באיינדהובן ומוזיאון הרצליה.
אבי לובין הוא אוצר וחוקר בתחום האמנות העכשווית, ובאחרונה נבחר כאוצר גלריית המדרשה – הירקון 19. במקביל הוא משמש בחמש השנים האחרונות ראש הלימודים העיוניים של התוכנית ללימודי המשך באמנות בפקולטה לאמנויות המדרשה, המכללה האקדמית בית ברל. עורך מייסד שותף של "תוהו" – מגזין עצמאי מקוון לאמנות שמתפרסם מאז 2015 בעברית, ערבית ואנגלית. בשנים האחרונות לימד בתוכנית האוצרות של הטכניון ושימש מרצה אורח במוסדות שונים בארץ ובעולם.
לובין אצר תערוכות יחיד וקבוצתיות רבות בחללים ציבוריים ופרטיים, במוזיאונים ובחללים אלטרנטיביים בארץ ובעולם. בין התערוכות שאצר: "בית-ספר לאמנות" במוזיאון תל-אביב, "הנוסעים הסמויים" ב-apexart, ניו-יורק, "ימים אפלים" בגלריה האוניברסיטאית ע"ש שרייבר באוניברסיטת תל-אביב, "ערפל" בגלריה הלאומית של קוסובו, וכן תערוכות בפוטסדם ובהמבורג. מאמריו התפרסמו בכתבי-עת אקדמיים, במגזינים, במונוגרפיות ובקטלוגים רבים.
הפרויקט שתציג בן-רון בביאנלה ייקרא "בית-חולים שדה X", שלב ראשון בפרויקט נרחב. בן-רון יצרה "גוף" שמטפל ב"רעות חולות" באמצעות בדיקה, אבחון וטיפול בערכים שהושחתו או נפגעו. בית-החולים הוא פלטפורמה דינמית המשלבת את התכונות הייחודיות של בית-חולים שדה עם פונקציות של בית-חולים רגיל. בית-החולים הזה מתמקם בכל פעם במבנה קיים באזור אסון ומתמקד ב"רעות החולות" שמאפיינות את האזור.
בראש בית-החולים שיוקם בביתן הישראלי בוונציה יעמדו בן-רון ולובין. פעולותיו וערכיו ינוסחו בשיתוף צוות מחקר – אנשי ונשות תרבות, אקדמיה, רפואה, פוליטיקה, צבא וכלכלה. הטיפולים השונים יכללו עבודות וידיאו של כמה יוצרים/ות שיבחרו על-ידי בן-רון ולובין בהתייעצות עם הצוות.
תודה על האינפורמציה החשובה על הביאנלה 2019
ורדה
| |איך אבי לובין, איש הקהילה הגאה ואדם מוסרי וחושב מוכן לייצג את מדינת ישראל- זו שמפלה אותו בכל צעד ושעל, זאת לא אבין
ניר
| |אם אבי לובין לא יטול על עצמו את מלאכת האוצרות למי
זה יועיל? לא מבינה את השקפת העולם של בריחה מן
המערכה. בהצלחה לכל הצוות לאיה בן רון ולאבי לובין.
מצטערת להחמיץ.
טובה אוסמן
| |יום שני שעבר 2.9.2019, הביאנלה בונציה, כל ביתני המדינות פתוחים לקהל, רק הביתן הישראלי סגור לתחזוקה ואין כל הודעה חיצונית על כך!!
מצב זה שיקף בפועל את הרעות החולות של הרפואה בארץ, מה שהביתן היה אמור לייצג עפ״י מיטב הבנתי …ולא ניתן היה להבין משתי נציגות שישבו ב״קבלה״ ודיקלמו שהיום הביתן סגור לתחזוקה.
חבל מאוד שלא הושקעה מעט מחשבה בהפעלת הביתן לאחר מחשבות רבות של האמנים ואח״כ בתכנון ובביצוע…..
פרצופה של מדינה!
ישראל גבירצמן
| |זוועה, ב״אמנות״ זו דואגים שהעולם בכלל והעולם הערבי ישנא אותנו, לא משנה אם מעמדת שמאל או ימין, פשוט גועל נפש, נהנינו מרוב המדינות, שהציגו אומנות פלסטית, חברתית וגם פוליטית ברמה גבוהה, גם אם מאוד ביקורתית. כישראלים אנחנו פשוט מתבישים, זו לא אומנות, זה סלסול בנו ובשוחרי האומנות בעולם.
מרים
| |