איגוד האמנים הפלסטיים קורא למאבק על עתידם הכלכלי של אמנים־מורים, ויערוך כנס בנושא מעמדם המקצועי ותנאי העסקתם. הכנס, שכותרתו "אמן לשעה", ייערך ביוזמת איגוד האמנים הפלסטיים בראשותו של יו"ר האיגוד, האמן גלעד אופיר. הכנס יעסוק בבעיית המעמד המקצועי של האמנים הפלסטיים בישראל ובתנאי העסקתם. במציאות הישראלית העכשווית מרבית האמנים לא יכולים להתקיים מאמנותם, והוראת אמנות היא ערוץ התעסוקה העיקרי בעבורם. עם זאת, גם ערוץ תעסוקה זה לא מבטיח קיום בכבוד: רבים מהאמנים מועסקים במוסדות החינוך וההשכלה בתנאים סוציאליים לא ראויים וסובלים מחרדה תמידית בנוגע להמשך העסקתם בהם.
במספר אקדמיות ומכללות לאמנות – שנקר, המדרשה לאמנות במכללת בית ברל, מנשר ואחרות, מתנהלים בימים אלה תהליכים חשובים וקריטיים שמיועדים להביא לשינוי משמעותי במעמדם של האמנים שמלמדים בהם. בקיום הכנס מבקש האיגוד להאיר את הנושא מנקודות מבט כלכליות, תעסוקתיות וחברתיות, להעלות את מודעות קהילת האמנים־מורים לעתידם המקצועי של חבריה ולנסח דרכי פעולה שיובילו לשינוי.
ישתתפו בכנס:
מר יוסי שריד, חבר הכנסת והשר לשעבר; גלעד אופיר, אמן ומרצה לאמנות, יו"ר איגוד האמנים הפלסטיים בישראל; דגנית ברסט, אמנית ומרצה בכירה במדרשה במכללת בית ברל, ממייסדי ארגון הסגל האקדמי של מכללת בית ברל; אדר' מוטי בודק, מרצה בכיר בבצלאל ויו"ר ארגון המרצים של האקדמיה; דיויד גוס, אמן, ומרצה בשנקר, בטכניון ובאונ' בן גוריון, ממקימי איגוד המרצים מן החוץ של שנקר וראש צוות המשא ומתן; דוד וקשטיין, אמן ומרצה לאמנות, לאורך השנים יזם פרויקטים חינוכיים ועודד עשיית אמנות ויצירה בפריפריה; ערן חכים, לשעבר יו”ר ארגון הסגל האקדמי הזוטר באונ' תל אביב וממובילי מאבק הסגל הזוטר; עו"ד איתי סבירסקי, ממייסדי ארגון כוח לעובדים, חבר הנהגת הארגון ומשפטן הארגון, מנחה ועו"ד בקליניקה לזכויות עובדים של הפקולטה למשפטים, אונ' תל אביב; הלל רומן, אמן, מרצה במדרשה לאמנות במכללת בית ברל, במכון אבני ובמקומות נוספים, ממובילי התארגנות הסגל האקדמי בבית ברל; שירה ריכטר, אמנית פמיניסטית רב תחומית, אקטיביסטית בנושאי מגדר וחינוך.
כנס "אמן לשעה" – אמנים / מורים / מעמד מקצועי ותנאי העסקה
22.11.2013, 09:30–13:30, בית אריאלה, שד' שאול המלך 25, תל אביב
הכניסה חופשית ומותנית בהרשמה מראש בדוא"ל: igud.kenes@gmail.com
פרטים באתר האינטרנט של האיגוד:
http://igud-omanim.org/