עבודות נבחרות של 58 אמניות ואמנים ישראלים יירכשו במימון הקרן הפילנתרופית ע"ש ברוך ורות רפפורט

תקציב הקרן הראשוני נקבע על 150 אלף דולר, ואולם לאור ההיענות הגורפת מקהילת האמנים בארץ והאיכות הגבוהה של ההגשות, החליטו בקרן רפפורט להגדיל את התקציב ל-250 אלף דולר, סכום כפול מתקציב הפרס השנתי, וזאת בכדי לאפשר תמיכה בכמה שיותר אמנים.

עבודותיהם של 58 אמניות ואמנים ישראלים יירכשו ע"י קרן רכישות ייעודית שהוקמה השנה במקום פרס רפפורט לאמנות. סה"כ הוגשו לקרן כ-1,850 תיקי עבודות אשר כללו אלפי עבודות. תקציב הקרן הראשוני נקבע על 150 אלף דולר, ואולם לאור ההיענות הגורפת מקהילת האמנים בארץ והאיכות הגבוהה של ההגשות, החליטו בקרן רפפורט להגדיל את התקציב ל-250 אלף דולר, סכום כפול מתקציב הפרס השנתי, וזאת בכדי לאפשר תמיכה בכמה שיותר אמנים.

קרן רפפורט ייסדה בשנת 2006 פרס שנתי המוענק לשני אמנים ישראלים – אמן/ית בכיר/ה ואמן/ית מבטיח/ה. מדי שנה נפתחות במוזיאון תל אביב לאמנות, תערוכות יחיד של זוכי הפרס. השנה, לנוכח משבר הקורונה, החליטה הקרן ע"פ חזונם של ברוך ורות רפפורט ומתוך מחויבות לטיפוח וקידום עולם התרבות הישראלי, להגדיל את תמיכתה ולשנות את מתווה הפרס לשנת 2021.

חברות ועדת קרן הרכישות הן: טניה כהן-עוזיאלי, מנכ"לית, מוזיאון תל אביב לאמנות, דלית מתתיהו, אוצרת בכירה לאמנות ישראלית, מוזיאון תל אביב לאמנות, ענת דנון סיון, אוצרת לאמנות ישראלית, מוזיאון תל אביב לאמנות. דרורה דומיני, אמנית, זוכת פרס רפפורט לאמן בכיר לשנת 2020, עירית רפפורט, רבקה סקר, יו"ר סותבי'ס ישראל ויו"ר ארטיס, ויפעת גוריון אוצרת, מייסדת יריד האמנות "צבע טרי".

נרדין סרוג׳י (نردين سروجي), קשתות 1, 2019, עץ, גבס, צבע, 40x30x35 ס"מ (צילום: חמודי ג׳נאם)

מעירית רפפורט נמסר: "דווקא בימים בהם כולנו מתמודדים עם האתגרים שהביאה איתה הקורונה, אני גאה על האפשרות להיות חלק ממורשת הוריי ולראות כיצד הקרן שהקימו ממשיכה את דרכם ובוחרת להגדיל את תמיכתה באמניות, אמנים ומוסדות תרבות נוכח המצב. כולי תקווה, כי אדוות הסיוע שניתן כעת לעשרות אמנים יהוו מקור השראה ויאפשרו לכלל האמנים הפעילים בישראל להמשיך ליצור ולהעשיר את חיינו, דווקא בימים שכאלה. כיו"ר ידידי מוזיאון תל אביב בעולם, אני מתבוננת בגאווה בדרך המופלאה שבה התמודד המוזיאון עם המשבר ומקווה, כי השנים הקרובות יאפשרו לכולנו שגשוג וצמיחה תרבותית."

טניה כהן-עוזיאלי, מנכ"לית מוזיאון תל אביב לאמנות: "בשנה שבה נאלץ מוזיאון תל אביב לאמנות, כמו שאר מוסדות התרבות, לסגור את שעריו  דלתותיו למבקרים, וקיומן של תערוכות במרחב הפיזי נמצא בסימן שאלה, הוחלט לשנות את מתווה פרס רפפורט לשנת 2021 ולהתאימו לצורכי השעה. אני מודה לקרן רפפורט על המחויבות וההתגייסות להגדלת תמיכתה בקהילת האמנות בישראל, מגפת הקורונה הקצינה את התנאים שבהם עומדים אמניות ואמנים, ורבים מהם נאלצים לוותר על חללי עבודה ולעמוד בפני דחיות וביטול תערוכות. ההתרגשות והשמחה שלנו מעצם המהלך והגדלת אוסף הקבע של מוזיאון תל אביב לאמנות בעבודות איכותיות, מלווה בהכרה בעובדה שנאלצנו לעשות בחירות לא פשוטות ולוותר כרגע על עבודות של אמנים ראויים מאד. מתווה הרכישות השנה, יהדהד את החלוקה המסורתית של הפרס והתמיכה החובקת באמנים בכירים וצעירים, ויהווה תרומה משמעותית לשדה האמנות הישראלי.

דלית מתתיהו אוצרת בכירה לאמנות ישראלית, מוזיאון תל אביב לאמנות: "תמיכתה הנדיבה של קרן רפפורט אפשרה לראשונה, מזה שנים רבות, לממש מהלך רכישות רחב היקף. בחרנו לראות ברגע הזה, הזמנה למבט מחודש – פנורמי – על האמנות הישראלית במוזיאון. הנחתה אותנו השאיפה לתת פתח לרגישויות אמנותיות ואישיות מגוונות, שחלקן טרם זכו לייצוג באוסף. אני מודה לקרן רפפורט על הנדיבות והשותפות במהלך משמעותי זה."

במסגרת המתווה החדש של פרס רפפורט השנה, שנוצר בעקבות הצורך להרחיב ולהגמיש את הגבולות הפיזיים של המוזיאון, הוחלט בקרן רפפורט לממן באופן מלא תערוכה קבוצתית של אמנות ישראלית במרחב הציבורי. התערוכה, "מחוץ לקוביה" באוצרות ונטילטור – חלל תערוכות נודד שהוקם על ידי האמן ישי שפירא קלטר, תהיה זמינה לעוברים ולשבים במספר אתרים ברחבי העיר תל אביב- יפו, במשך 12 ימים ולילות בין התאריכים 21 במאי ועד 3 ביוני 2021. בתערוכות החוצות ישתתפו למעלה מ-20 אמנים מקומיים שיאלתרו את עשייתם בסמוך לטבע קיומם: במרחב הציבורי, בתוך אזורי מחיה, בחללים שכורים, בבתי מלון, גגות מבנים, מרפסות וחצרות אחוריות של בתים.

שמעון פינטו, עורב, 2013, שמן על בד, 170×148 ס"מ (צילום: פרופ' חיים מאור)

האמניות והאמנים שעבודותיהם יירכשו ע"י קרן הרכישות לאוסף המוזיאון:

הדיל אבו ג'אהר, כרים אבו שקרא, לאה אביטל, אתי אברג'יל, ברכה ליכטנברג אטינגר, שגיא אזולאי, יעל בורשטיין, שרון בלבן, עדן בנט, נועה גור, עידו גורדון, מארק גלזין, רותי דה פריס, נורית דוד, יסמין דייויס, אניעם דרעי, מיכל היימן, מיכל הלפמן, עומר הלפרין, ניר הראל, איזבלה וולובניק, אמנון וולמן, יואב וינפלד, מג'די חלבי, רוני טהרלב, אתי יעקובי, טל ירושלמי, רועי כהן, הראל לוז, אוריאל מירון, אסי משולם, כרם נאטור, אפרת נתן, אבי סבח, מלאכי סגן-כהן, קבוצת סלה-מנקה, נרדין סרוז'י, ניר עברון, אסד עזי, פנחס עזרא, אלי פטל, שמעון פינטו, אבנר פינצ'ובר, אהד פישוף, גליה הילי פסטרנק, ישראל קבלה, גבריאלה קליין, מרב קמל וחליל בלבן, חביב קפצון, גבי קריכלי, אברהם קריצמן, בתיה (דורותי) רדזינגר, נעמה רוט, ילנה רוטנברג, אלהם רוקני, תכלת רם, אסתר שניידר, יגאל תומרקין.

האמניות והאמנים המשתתפים בתערוכה "מחוץ לקוביה":

טל אנגלשטיין, בלה בריזל, לני גאונט, יונתן גירון, אביגיל הופקינס, עומר הלפרין, אנה ווילד, מקסים טורבו, שירי טרקו, עודד יונס, עודד יעקב, עמית לוינגר, סיגלית לנדאו, אלעד לרום, שיר מורן, מכון לחקר החופש, מיכל מקרסקו, רומן נפלי, אפרת נתן, שחר קרמר, חיה רוקין ברקמן, נועה שוורץ, עירא שליט

1 תגובות על “עבודות נבחרות של 58 אמניות ואמנים ישראלים יירכשו במימון הקרן הפילנתרופית ע"ש ברוך ורות רפפורט”

    מה עם אומנות שמציינת מקום. כמו הנגב ומרחביו. אני מציירת את הנגב והמדבר הרבה מאוד שנים, עם צבעוניות עזה, שמבטא את אהבתי למקום, דם גדלתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *