רב-ערב: 2.8.11

בחודש אוגוסט גלריות רבות יוצאות לחופשה, תערוכות בוגרי בתי הספר מתקפלות ובד"כ לא ממש קורה משהו בעולם האמנות. השנה הרחובות בוערים ואמנים ואמניות עוברים מהסטודיו לשדרות והגנים. הגבולות בין החיים לאמנות, ובין אמן לכל אדם אחר שלוקח מכחול ומצייר ססמאות על חתיכת קרטון, מתמוססים. לאור זאת, לצד אולמות ממוזגים כוללות הצעות השבוע גם מוקדי עניין […]

בחודש אוגוסט גלריות רבות יוצאות לחופשה, תערוכות בוגרי בתי הספר מתקפלות ובד"כ לא ממש קורה משהו בעולם האמנות. השנה הרחובות בוערים ואמנים ואמניות עוברים מהסטודיו לשדרות והגנים. הגבולות בין החיים לאמנות, ובין אמן לכל אדם אחר שלוקח מכחול ומצייר ססמאות על חתיכת קרטון, מתמוססים. לאור זאת, לצד אולמות ממוזגים כוללות הצעות השבוע גם מוקדי עניין שמתקיימים על הדשא והמחצלות.


השבוע:


YouMake ReMake
אמנים מגיבים לקטעי יוטיוב על הבמה

רעיון וניהול אמנותי: רננה רז

ימים ג-ד, 23-24.8.11
בית מיומנה – רחוב לואי פסטר 15, יפו
מחיר מיוחד לקוראי רב-ערב: 75 ש"ח לכרטיס (במקום 100 במכירה רגילה)


באופן פורמלי
שתי תערוכות במוזיאון חיפה: "קו שנוצר באמצעות הליכה" ו"מה לעשות עם ציור במאה ה־21?’

גיא ברילר

אוצרת: רותי דירקטור

תחת כותרת־גג אחת מבקשות שתי התערוכות להסיט את תשומת הלב לעניינים פורמליסטיים (או פורמליסטיים לכאורה) של שפת האמנות. כוונתן להטות את המטוטלת מעיסוק אינטנסיבי בסיפור ובתוכן לחשיבה על אמנות במושגים של צורה או של מדיום. הצורה תהיה קו, הבסיסית במאגר הצורות של האמנות, והמדיום – ציור, הבכיר והוותיק במדיומים. אלא שהקו נוצר באמצעות הליכה, ולפיכך הוא רווי בזיעה ובאבק, בגופניות ובפוליטיות, ואילו הציור נמצא בטווח עיסוקם של אמנים, העובדים גם עם צילום, עם פיסול או עם וידיאו. פורמליזם נוסח המאה ה־21 הוא לא מה שהכרנו: הקווים נולדים מהליכות, הציור מגדיר את עצמו מחדש בעידן פוסט־מדיומלי, ושפת האמנות מהולה כבר במיצי החיים לבלי הפרד.

מוזיאון חיפה – רחוב שבתאי לוי 26, חיפה
שעות פתיחה:
ימים א', ב', ג', ד': 16:00-10:00
יום ה':  19:00-16:00
יום ו': 13:00-10:00
שבת: 15:00-10:00
בחודש אוגוסט הכניסה לילדים למוזיאוני חיפה – ללא תשלום (לא כולל אירועים ופעילויות).
שיח גלריה:
מדי חמישי ב-18:00, מדי שבת ב-11:30


יכול להיות כאן אחרת

סטודנטים לאדריכלות מציגים הצעות לשינוי
יום ה' 4.8.11, החל מ-16:00
מאהלי המחאה בירושלים ות"א
קישור לדף האירוע בפייסבוק


זאב אנגלמאיר

אמנים ואמניות נותנים ביטוי למהפכה – מפגש בגן לוינסקי

יום ד' 3.8.11
גן לוינסקי, ת"א
אמני סאונד, וידאו, פיסול, מיצג, ציור, ניו מדיה, צילום וכל מי שעוסק בתחומי האמנות והתרבות, מוזמנים/ות למפגש ראשון שמיועד לחשוב יחד איך אנו משתפים פעולה, שבים ומפעילים את כוחה של האמנות ונותנים ביטוי למחאה.
המחאה הזו, כמו שכתוב ונאמר כמעט בכל מקום, היא כבר 'הסטוריה', אך אם בכוחנו להוביל שינוי – מהפכה, עלינו לגייס את העשייה והיכולות שלנו.

קישור לדף האירוע בפייסבוק


תערוכות ממשיכות


שלוש תערוכות במוזיאון אשדוד לאמנות

לוראן מארשל

אוצר: יונה פישר

אוונגרד ישראלי בחיתוליו

התערוכה העוסקת באוונגרד של שנות ה-70, מציגה עבודות של כמה מהבולטים בין אמני האוונגרד שפעלו בארץ באותה תקופה. בין המשתתפים: דגנית ברסט, תמר גטר, משה גרשוני, מיכאל דרוקס, פנחס כהן גן ועוד.

יונתן ויניצקי: המלך האכזר

ויניצקי, אמן ישראלי יליד 1980 הפועל בלונדון, מציג מקבץ עבודות בתחומי מדיה שונים המזוהים עם מסורת האמנות ועם המודרנה (כמו רישום, ציור, פיסול ותחריט), שמאחוריהם מסתתר מהלך רב שכבתי המקיים דיון מרתק על מקור וייצוג, העתק ושכפול, תרמית וקלישאה ועוד.

לוֹראָן מארֶשָל: תרגומים בלתי-אפשריים

לוֹרָאן מארֶשָל, יליד 1975, הוא אמן צרפתי המציג קבוצה של מיצבים הנוגעים בהיבטים חברתיים ופוליטיים המאפיינים את ישראל של 2011, או מייצגים מבט אישי, נוקב או מחוייך, מן החוץ על אנשיה, מנהגיהם ותרבותם.מוזיאון אשדוד לאמנות, מרכז מונארט, רח' דרך ארץ 8 , אשדוד טל' 08-8545180 www.ashdodartmuseum.org.il

שעות פתיחה:
ב', ד', ה': 10:00-16:00, ג' 10:00-20:00, ו', שבת: 10:30-13:30, א': סגור, חגים וערבי חג: סגור

 


יואב אפרתי – רישומים

מוזיאון ת"א לאמנות – שדרות שאול המלך 27, ת"איואב אפרתי

אוצרת: אלן גינתון

נעילה: סוף אוקטובר 2011

האופי הרישומי היה דומיננטי בעבודה של יואב אפרתי מראשיתה, במחצית הראשונה של שנות ה-90 של המאה ה-20, ומאז 1997 הוא מגדיר עצמו כרשם. גם בתוך הרישום על דפי נייר קטנים מתחולל בעבודה של אפרתי תהליך של ויתור, של התחדדות הרדוקציה של הרישומים עצמם לעשייה תמציתית, מאופקת באופי הרישום ובהיקף הייצוג שבו.
אפרתי מדבר על עבודותיו כעל "רישומים פשוטים", ואפשר לומר שמהבחינות של מורכבות הסצנה ואופי הרישום הם אכן פשוטים. אבל לאמיתו של דבר, הרישום של אפרתי לא היה פשוט מעולם. הרישומים שלו היו לעיתים אקספרסיביים, לעיתים בוטים, ולעיתים – כמו שהם היום – רדוקטיביים עד כדי חידתיות. ההתרכזות ברישום סגפני בפורמט קטן, לפעמים בעיפרון קשה מאוד שמסמן-חורט קו דק בנייר עד היעלמות של הדימוי כמעט, מהווה הצטמצמות של מעשה האמנות, של האובייקט האמנותי וגם של הדימוי עצמו. אפרתי מדבר על רישום בגודל של כף יד, על עיסוק בילדוּת, באנשים קטנים וב"גיבורים משניים", אבל גם על פעולה במדיום אמנותי שאינו נחשב בשוק האמנות העכשווי.
שעות פתיחה: יום א' סגור, ב', ד' 16.00-10.00, ג', ה' 22.00-10.00, ו' 14.00-10.00, שבת 16.00-10.00

קישור לאתר


רשימו – תערוכת יחיד של תמר שפוני

מעמותה, מרכז לאמנות ומדיה על שם דניאלה פסל – מדרגות הביקור 58, עין כרם

רשימו היא תערוכת יחיד ראשונה של תמר שפוני, שנוצרה בשנה וחצי של עבודה כאמנית אורחת בחללי מעמותה. התערוכה מורכבת מעבודות פיסוליות וטקסטואליות, מיצב פיסולי דמוי טלסקופ בו הצופה הופך לנצפה, מיצב קינטי בו התכנים והשרידים של הספרים ששפוני פסלה מייצרים עבודה חדשה ומיצבי וידאו העוסקים בזמן ובזכרון מפורק.חווית הצופה, השוטטות שלו\ה באחד המבנים המרתקים בעין כרם, הופכים לחוויה מלאת רבדים, בה הפער שבין הזמנים נעשה מוחשי, בלתי פתור ומזמין לביקורים חוזרים.

התערוכה מוצגת כחלק מתוכנית "אמנות בצומת" במסגרת פסטיבל הקולנוע ירושלים ובתמיכת קרן אוסטרובסקי ומעמותה במרכז לאמנות ומדיה על שם דניאלה פסל.

ימים ושעות פתיחת התערוכה יולי: 13, 16, 19, 20, 21, 23 ,26 ,27 , 28, 30
אוגוסט: 2 ,3 ,4 ,6 , 9 ,11 ,8 / שעות: 20:00-22-30


מערכת "רב-ערב" מיועדת להפצת מידע על אירועי אמנות ותרבות באמצעות ניוזלטר שבועי הכולל פרטים על תערוכות, הופעות, הצגות, כנסים ואירועי תרבות נוספים, ונשלח בחינם לאלפי מנויים. האירועים המופיעים ב"רב-ערב" ומפורסמים בתשלום, נבחרים ומסוננים ע"י עורכי מגזין "ערב רב" רונן אידלמן ויונתן אמיר. במילים אחרות "רב-ערב", הפועל במתכונת דומה למודל של האתר הבינ"ל אי-פלוקס, כולל מידע על תערוכות, אירועי תרבות ומופעים שאנשי המערכת חושבים שכדאי לבקר בהם. בנוסף למידע השבועי, תציע המערכת כרטיסים למופעים נבחרים במחירי מבצע למנויי האתר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *